יום רביעי, 22 באוקטובר 2008

מאפינס שיבולת שועל, עם אלתורים

אחת התגליות הנחמדות שגיליתי לאחרונה היא שמתכון למאפינס הוא בגדר המלצה בלבד, ושלא קורה כלום אם משנים אותו קצת. תגלית נוספת היא שיש שפע מתכוני מאפינס בריאים, שאותם אפשר לגוון ולהתאים למה שיש במטבח באותו רגע.
לפני כחודש חיפשתי מתכון למאפינס שיכילו גם שיבולת שועל וגם זרעי פשתן, ומצאתי את המתכון הזה. לפי התיאור, נראה שמדובר במתכון מאולתר של בשלנית חובבת- מה שמצא חן בעיני מיד. הכנתי את המאפינס האלה באותו יום, עם שני שינויים שנבעו מאילוצי מצאי במקרר: במקום רוויון השתמשתי בחלב; ובמקום קונפיטורה (marmalade) השתמשתי בסתם ריבת משמשים מעפנה. שינוי נוסף, לא ממש מכוון, היה האופן שבו שילבתי את זרעי הפשתן: כשהכנתי את התערובת למאפינס שכחתי את הפשתן, ונזכרתי כשהתערובת כבר היתה בתבנית; הוספתי את הפשתן הטחון מלמעלה, וערבבתי עם סכין עד כמה שיכולתי בלי להוציא את הבצק מתבנית השקעים. בניגוד לציפיות, המאפינס יצאו מעולים, והמתכון נכנס מיד לרשימת המתכונים הקבועים שלי.
אתמול החלטתי להכין שוב את אותו מתכון, והפעם האילתורים היו אחרים: במקום ביצה הוספתי עוד כף זרעי פשתן טחונים מעורבבים ב-3 כפות מים; במקום רוויון השתמשתי בגביע יוגורט ועוד קצת חלב; ובנוסף לריבה, שלא נשאר לי ממנה מספיק, הוספתי ממרח תמרים. יצאו מאפינס דחוסים, אבל עם טעם נהדר; אשתי, שלא מהססת לקטול נסיונות קולינריים שנכשלים, התמוגגה, ואפילו הבן הקטן (בן שנה וחודש) חיסל מאפין ענק בעצמו.
אז בקיצור, הנה המתכון (ל-12 מאפינס גדולים), שאין שום הכרח לקחת אותו כלשונו:
1. מערבבים:
  • 200 גרם קמח מלא
  • 50 גרם קמח לבן
  • 150 גרם שיבולת שועל (קוואקר)
  • 60 גרם זרעי פשתן טחונים
  • 2 כפיות אבקת אפיה
  • 1/2 כפית סודה לשתיה
2. מוסיפים:
  • 50 גרם שמן קנולה
  • ביצה, או כף זרעי פשתן טחונים מעורבבים עם 3 כפות מים
  • 200 מ"ל רוויון/חלב/יוגורט וכד'
  • 80 גרם סוכר
  • 150 גרם ריבה/קונפיטורה/ממרח תמרים וכד'
3. מחלקים לתבנית שקעים ואופים 20 דקות ב-200 מעלות.

אין תגובות: