יום רביעי, 15 באוקטובר 2008

גומי מטוגן בציפוי פולנטה מתובלת

נכון שעד היום לא פגשתי מתכון לטופו שבאמת אהבתי, אבל זה לא אומר שצריך להרים ידיים ולהפסיק לנסות. היום ניסיתי מתכון לטופו מטוגן, מהספר הטבעוני Veganomicon (עמ' 125).
המתכון מאד פשוט: חותכים קוביית טופו ל-16 משולשים; מכינים בלילה מחלב סויה וקורנפלור, ותערובת לציפוי מקמח תירס (פולנטה) עם מלח ותבלינים. טובלים כל משולש בבלילה ואז בציפוי, ומטגנים בשמן. אפילו בתור מי שממש שונא לטגן אני חייב להגיד שזה היה קליל ומהיר.
והתוצאה? מרקם של גומי, עם ציפוי טעים. אולי האכזבה העיקרית שלי נבעה מכך שחשבתי שייצא משהו שאפשר לשלב בארוחה מבושלת, ובמקום זה יצא משהו שמזכיר חטיף או נשנוש. אם היה לי איזה רוטב פיקנטי לטבול בו את המשולשים, זה דווקא היה יכול להיות נחמד. אבל בארוחה זה לא השתלב: אכלתי שניים לפני, ועוד אחד לקינוח.
בסה"כ זה לא רע; זה רק לא ממש אוכל.

אין תגובות: