יום ראשון, 5 באוקטובר 2008

שני סוגי קטניות הודיות

לדפדף בספר בישול הודי רציני זו לפעמים חוויה מתסכלת; שמות של רכיבים מסתוריים מפוזרים על ימין ועל שמאל, וחלק גדול מהמתכונים יורדים מהפרק מיידית כי חסר לכם מרכיב מרכזי, שאין לכם אפילו מושג מה הוא בעצם.
אחרי דפדוף של כמה ימים בספר של ג'ולי סהני, החלטתי שבשלב ראשון אנסה להשיג שלושה מרכיבים: שני סוגי קטניות- moong dal ו-urad dal, ועלי קארי. נסיון למצוא דרך גוגל תרגום לעברית של שמות הקטניות האלה לא ממש קידם אותי, אם כי הצלחתי להסיק שהראשון הוא כנראה סוג של מש "שבור".
אז איפה מוצאים את כל זה? ברמלה כמובן. תחנה ראשונה- חנות תבלינים בשוק, "תבליני ההורים". עלי קארי- יש: המוכר שולף ענף מגודל ומתחיל לתלוש ענפים קטנים לתוך שקית; שקית נדיבה של עלים, 3 ש"ח.
גם moong dal יש (25 ש"ח לקילו). נראה קצת כמו אפונה מיובשת, אבל בצבע צהבהב:



Urad dal חסר לו כרגע; 2 מ-3 זה לא רע.
זמן להמשיך לתחנה הבאה: מהרג'ה, חנות ומסעדה ברחוב הרצל 87. ברגע שנכנסתי לשם היה לי ברור שיש להם כל מה שאני רק רוצה, ועוד קצת (או הרבה). עומד מבולבל מול מדף עמוס בהמון סוגי קטניות, שאלתי את המוכר מה זה ה-urad dal; גם המוכר וגם זקן שעמד בצד מצביעים: "הלבן". די דומה ל-moong dal, אבל בצבע לבן (30 ש"ח לקילו):



המשימה הושלמה בהצלחה; עכשיו צריך לחשוב מה בעצם אני הולך לעשות עם זה...

אין תגובות: